Tot a punt per a la gran Final de la XXXIV Lliga Catalana de Futbol Americà, que es disputarà aquest dissabte 11 de juny a partir de les 7 de la tarda a l’Estadi del CE Júpiter (Barcelona). Uroloki i Búfals seran els protagonistes del duel, en un derbi barceloní que decidirà el nou campió. Serà el segon cop que els dos equips es veuran les cares en una final de la LCFA. La temporada 2001/2002 ja es van enfrontar en el matx decisiu pel títol, amb triomf per als Uroloki per 24-2.

Els Barcelona Uroloki són els vigents campions (l’any passat es van imposar en la final als Barcelona Pagesos per 28-7) i busquen conquerir el tercer títol consecutiu, que seria el vuitè de la seva història. Si l’aconsegueixen, igualaran els Reus Imperials al capdavant del palmarès de la competició, ja que els reusencs compten amb vuit Lligues Catalanes a les seves vitrines. Els Barcelona Búfals, pel seu cantó, volen aixecar la seva primera LCFA.

Els dos finalistes van ser els millors de la lliga regular. Els Uroloki van encapçalar la classificació sense conèixer la derrota (8-0), mentre que els Búfals van acabar rere seu, segons, amb un balanç de 6-2. Posteriorment, en semifinals, els Uroloki van eliminar els Argentona Bocs (30-14) i els Búfals van fer el mateix davant dels Terrassa Reds (13-8).

A la lliga regular els Uroloki i els Búfals es van enfrontar en la darrera jornada, el passat 7 de maig, en un partit molt igualat. Els vigents campions es van imposar per un ajustat 16-21 i veurem si aquest dissabte poden repetir victòria per continuar regnant en la competició o si per contra els Búfals es prenen la revenja d’aquesta última derrota i els arrabassen el títol.

*Foto: David Carballal

WordPress Video Lightbox Plugin