Estrena de la Copa Catalana Cadet de Futbol Americà i de la Copa Aleví (Sub-13) de Futbol Flag, amb Barberà Rookies, Grizzlys Catalans i Badalona Dracs com a vencedors de les jornades inaugurals que es van celebrar en quatre seus: Reus, Perpinyà, Barberà del Vallès i Esplugues de Llobregat.

A la Copa Catalana Cadet, els vigents campions, els Barberà Rookies, no van donar opció als seus rivals en el quadrangular que es va jugar al Municipal Reddis de Reus. En semifinals els Rookies es van imposar als Barcelona Pagesos per 32-0 i en la gran final van fer el mateix contra els amfitrions, els Reus Imperials, als que van derrotar per 8-34. Els reusencs, en les semifinals, s’havien desfet dels Argentona Bocs pel resultat de 0-26.

L’altre quadrangular va tenir lloc al Parc des Sports de la ciutat nord-catalana de Perpinyà, que per primer cop va acollir una competició de la FCFA. Allà els amfitrions, els Grizzlys Catalans, es van endur el triomf en vèncer els Pioners de l’Hospitalet en semifinals (0-38) i els Terrassa Reds en la gran final (18-12). Els egarencs, prèviament, s’havien imposat en semifinals als Castell Platja d’Aro Ducs per 30-22.

Amb aquests resultats ja han quedat configurats els Wild Cards, que se celebraran el cap de setmana del 19 i 20 de novembre també en format de dos quadrangulars. El WC1 tindrà el següents emparellaments de semifinals, Rookies-Ducs i Reds-Bocs, mentre que en el WC2 els duels seran Grizzlys-Pagesos i Imperials-Pioners.

Pel que fa a la Copa Aleví (Sub-13) de Futbol Flag, els Badalona Dracs van ser els més forts en els dos triangulars de la primera jornada. A Can Llobet, a Barberà del Vallès, els Dracs Plata van sumar dues victòries en imposar-se als Barberà Rookies per 37-12 i als Terrassa Reds per un ajustat 44-46. Els Rookies, pel seu cantó, van aconseguir un triomf en derrotar els egarencs en el tercer partit (31-19).

L’altre triangular de la Copa Aleví de Flag va tenir lloc a les instal·lacions de l’American School of Barcelona, a Esplugues de Llobregat, on els Dracs Negre es van endur també dues victòries, contra L’Hospitalet Pioners (6-21) i els amfitrions, els ASB Lynx (38-0). En el tercer partit els Lynx van vèncer els Pioners per 25-20.

Els Scorpions, vuitens a la Copa d’Espanya de Flag

D’altra banda, els Bigues i Riells Scorpions van ser vuitens de la categoria Open en la Copa d’Espanya de Futbol Flag que va tenir lloc a Gijón. Els Black Demons de Las Rozas van ser els grans triomfadors del torneig, aconseguint el títol en les dues categories, Open i Femenina.

*Foto: Grizzlys Catalans