La Copa Catalana Sènior de Futbol Americà ja té finalistes. Terrassa Reds i Badalona Dracs s’enfrontaran en el partit decisiu pel títol, que es jugarà el cap de setmana de l’11 i 12 de desembre. Serà una final inèdita, ja que per primer cop comptarà amb la presència dels Reds. Els egarencs tindran el repte d’intentar posar fi a l’hegemonia del conjunt badaloní a la Copa Catalana, on suma 10 títols i ha guanyat les últimes 9 edicions de forma consecutiva.

Els Reds van assolir la classificació en una emocionant semifinal contra els Barcelona Pagesos, disputada a Can Boada (Terrassa), que va necessitar d’una pròrroga per conèixer el guanyador (22-19). La igualtat va ser total i a la conclusió del temps reglamentari el resultat era d’empat a 19. Els Pagesos, en els últims instants, van poder endur-se el triomf quan, després d’empatar a 19, van disposar del punt extra per sentenciar el matx. El xut, però, va ser bloquejat per la defensa dels Reds i els de Terrassa, en el temps extra, van segellar el passi a la final amb un «field-goal» transformat per Samuel Rodríguez. Albert Parcerisas, autor de 2 «touchdowns», també va destacar en el triomf dels vallesans junt amb Gregorio Meca, que en va sumar un. Els tres «touchdowns» dels Pagesos els van aconseguir Luca Rusca, Rafael Todolí i Pol Casaponsa.

En la segona semifinal els Badalona Dracs van complir amb els pronòstics derrotant els Bocs per 8-35 al Municipal d’Argentona. Els badalonins van encarrilar la classificació en la primera meitat, que van tancar amb un marcador favorable de 0-28. Marcos Sánchez (2), Borja Vilanova (2) i Raúl Cernuda van anotar els 5 «touchdowns» de l’atac dels Dracs, liderat pel «quarterback» Sergi Gonzalo. Àlvar Aliaga va ser l’autor de l’únic TD dels Argentona Bocs i ell mateix va sumar la posterior conversió de 2 punts.

Definida la Final a 4 Cadet
Una altra de les grans cites del cap de setmana van ser els Wild Cards de la Copa Catalana Cadet. A la Instal•lació Municipal de Can Llobet, a Barberà del Vallès, es van enfrontar els Terrassa Reds, els Pioners de L’Hospitalet i els Barberà Rookies. Tots tres ja estaven classificats per a la Final a 4 però es jugaven establir les posicions finals i els encreuaments de semifinals. El triomf va ser per als Barberà Rookies, que van derrotar els Reds per 18-26 i després van fer el mateix davant dels Pioners (24-12). Els egarencs van acabar segons, en imposar-se als Pioners per 22-25.

En el segon Wild Card, jugat a Vilafranca del Penedès, hi havia en joc el quart bitllet per a la Final a 4, que va anar a parar a mans dels Grizzlys Catalans. Els de Perpinyà, en semifinals, es van desfer dels Vilafranca Eagles per 33-6, mentre que en la final es van imposar als Reus Imperials per 18-21. Els reusencs, prèviament, havien guanyat els Argentona Bocs en semifinals (6-28). Amb aquests resultats ja han quedat definits els duels de semifinals de la Final a 4 de la Copa Catalana Cadet, que es disputarà el cap de setmana de l’11 i 12 de desembre: Rookies-Grizzlys i Reds-Pioners.

Lynx, Dracs i Pioners lluitaran pel títol Aleví de Futbol Flag
A la Copa Catalana Aleví (Sub-13) de Futbol Flag, els ASB Lynx van ser els triomfadors de la tercera i última jornada, sumant dues victòries contra els Barberà Rookies (18-32) i L’Hospitalet Pioners (25-19) que els han permès acabar en el primer lloc de la classificació (4-0). Els Pioners, pel seu cantó, van derrotar els Rookies (39-6) en el darrer partit d’aquesta tercera jornada i es van assegurar el tercer lloc de la taula (2-2), rere els ASB Lynx (4-0) i els Badalona Dracs (3-1). Reds (1-3) i Rookies (0-4) han acabat en quart i cinquè lloc. Així, Lynx, Dracs i Pioners seran els protagonistes de la Final a 3, en un triangular pel títol que també tindrà lloc el cap de setmana de l’11 i 12 de desembre.

Segona jornada Open de Futbol Flag
Per últim, Bigues i Riells va ser l’escenari de la segona jornada dels grups B i C de la Copa Catalana Open de Futbol Flag. En el Grup B els Barcelona Búfals van aconseguir dues victòries més i encapçalen la classificació invictes (4-0) per davant dels Sant Cugat Pagesos (3-1). Pel que fa al Grup C, els líders són els Bigues i Riells Scorpions (4-0), que també es van mostrar intractables jugant a casa. Rere seu, els Torredembarra Lizards (2-1-1). Totes les classificacions i  resultats, aquí: www.fcfa.cat/ccff-open.