Nova etapa a la categoria Open de Futbol Flag amb el naixement del Circuit Català de Flag Open, que capgirarà el format actual de les competicions. Un projecte que s’anirà aplicant de forma gradual, perquè els clubs s’hi puguin anar adaptant, amb l’objectiu que estigui totalment implementat d’aquí a tres anys, la temporada 2024-2025.

La idea és que el Circuit el conformin tot un seguit de tornejos organitzats i autogestionats pels diferents clubs, que prèviament comunicaran a la FCFA la seva voluntat d’adherir-s’hi. Qualsevol club pot sol·licitar la seva participació al Circuit i, si organitza un torneig, demanar que sigui puntuable. Els tornejos que acabin conformant el Circuit, amb tot, hauran de complir uns requisits mínims fixats en la normativa de competició.

La FCFA elaborarà un rànquing permanent amb les puntuacions de cada equip i al final de temporada els 8 millors jugaran les Finals del Circuit Català, organitzades des de la Federació i on es decidirà el campió. Cada equip pot participar en els tornejos que vulgui i no hi ha un número mínim de tornejos jugats per poder estar integrat en el rànquing.

Aquest curs 2022-2023 el nou format encara no s’implementarà del tot i els primers tornejos del Circuit (el 27 de novembre ja se’n farà un a Torredembarra) conviuran amb la Lliga Catalana Open de Divisió d’Honor, organitzada per la FCFA. Una Divisió d’Honor on enguany hi haurà els sis millors equips equips de la temporada passada (Barcelona Pagesos, Barcelona Uroloki, Barcelona Búfals, Sant Cugat Pagesos, Bigues i Riells Scorpions i Barberà Rookies), que s’enfrontaran en una fase regular tots contra tots. La competició començarà el cap de setmana del 26 i 27 de novembre i els dos millors passaran a la gran final, que es jugarà el 22/23 d’abril.

A banda de la Divisió d’Honor i del Circuit Català, enguany també se celebrarà el Campionat de Catalunya de Clubs, d’on sortiran els representants catalans per a la Spanish Flag Bowl.

*Foto: David Carballal

WordPress Video Lightbox Plugin