La Selecció Espanyola Femenina de Futbol Americà ha fet història en proclamar-se campiona d’Europa per primer cop. L’equip estatal, dirigit per Manuel Ibáñez, necessitava guanyar a Gran Bretanya per segellar el títol i ho va aconseguir amb una victòria èpica en els últims minuts, imposant-se per 21-16. Un «touchdown» aconseguit per Mar Hernández en l’últim sospir va acabar sentenciant un duel molt emocionant que es va disputar aquest dissabte 13 d’abril a la localitat aragonesa de Calatayud.

Les jugadores catalanes van tenir un paper destacat en l’èxit del combinat estatal, amb setze jugadores a l’equip, la majoria integrants dels tres conjunts catalans que disputen la lliga estatal: Barberà Rookies, Barcelona Búfals i L’Hospitalet Pioners. Les campiones d’Europa catalanes són Victòria Valverde, que va ser la «quarterback» titular de l’equip espanyol i va donar dues passades de «touchdown» contra Gran Bretanya, Sara Martínez de Murguia, que també va anotar contra les britàniques amb una jugada de carrera, Allison Rodríguez, Mònica Rafecas, Lara Alabert, Mireia Peral, Anna Fernández, Laura Fernández, Patricia Meixide, Alba Izquierdo, Ruth Álvarez, Anna Torras, Elena Leiva, Irene Menino, Lídia Granados i Benhamid Faty Hajar.

L’Europeu Femení 2023-2024, organitzat per la Federació Internacional de Futbol Americà (IFAF), compta amb la participació de cinc seleccions i va arrencar l’any passat amb les dues primeres jornades, on Espanya va derrotar Finlàndia (0-12) i Alemanya (8-6). El títol, en aquesta edició, s’ha decidit pel sistema de lliga i amb el tercer triomf contra Gran Bretanya (21-16) ja ningú pot treure l’equip espanyol del primer lloc del podi. La Selecció Espanyola tancarà el torneig el proper mes de maig visitant la selecció de Suècia, en un partit que ja serà del tot intranscendent.

WordPress Video Lightbox Plugin