Punt i final a la temporada 2021/2022 amb els dos darrers tornejos en joc. A Reus, al Municipal Reddis, la Selecció Catalana Cadet no va poder conquerir el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques en caure contra Madrid per un sol punt de diferència (19-20). El combinat català va arribar al descans al davant (13-7), però en la represa va acabar cedint davant dels madrilenys, que després d’uns minuts finals d’infart, on el triomf va poder caure dels dos costats, van acabar aixecant el trofeu. El receptor de l’equip madrileny Teo Soimusan es va emportar el guardó d’MVP del matx, mentre que per part catalana va brillar el jugador dels Terrassa Reds Jordi Eder Ferrando, autor dels tres “touchdowns” de l’equip.

La igualtat va presidir el partit. Madrid va protagonitzar, d’inici, un “drive” molt llarg que li va permetre acostar-se a la zona d’anotació catalana i esgotar pràcticament tot el rellotge del primer quart. Els madrilenys no van fallar a les iardes finals i el QB Iván López “Terry” va connectar amb Teo Soimusan per situar el 0-7.

Catalunya, tot i encaixar aquest primer cop, es va refer abans del descans, amb protagonisme per a la defensa. Un “fumble” recuperat va ser el preludi del primer “touchdown” català, aconseguit per Jordi Eder Ferrando després d’una gran jugada de doble “reverse”. Catalunya no va poder igualar el duel en veure bloquejat el seu intent de punt extra (6-7), però poc després es va posar al davant amb una altra extraordinària carrera del mateix Jordi Eder Ferrando. El jugador de Terrassa Reds va rebre la pilota a la mà per part de la QB Victòria Valverde (la categoria cadet és mixta) i es va escapar per velocitat de tots els defensors. En aquesta ocasió el combinat català, dirigit per José Antonio Rodríguez Moya, sí que va encertar amb el xut del punt extra i va establir el 13-7 amb el qual es va arribar al descans. Madrid, abans d’aquesta mitja part, va intentar reaccionar, però la defensa catalana ho va impedir amb dues intercepcions, de Jan Toribio i Jonathan Medina.

En la represa Madrid va empatar amb una carrera exterior de Miguel Clemente (13-13). Els madrilenys, però, van fallar el punt extra que els hauria posat per davant. Amb aquest marcador es va arribar al darrer quart, on la defensa madrilenya va aparèixer de nou per capgirar el partit, amb una intercepció retornada per a “touchdown” per part de Pedro Gómez (13-20).

Catalunya necessitava reaccionar amb rapidesa, ja que quedaven menys de cinc minuts al rellotge, i ho va aconseguir immediatament. En el “kickoff” posterior, Jordi Eder Ferrando es va marcar una altra jugada espectacular per retornar la pilota fins a la zona d’anotació (19-20). En la conversió Catalunya se la va jugar buscant la jugada de dos punts per posar-se per davant, però no se’n va sortir. Amb tot, els de Rodríguez Moya encara van tenir un últim atac per poder endur-se el triomf, on una intercepció va frustrar definitivament les esperances de l’equip català.

Quart títol consecutiu dels Barcelona Pagesos a la LCFF Open
Al CEM Teixonera de Barcelona va tenir lloc la Final a Quatre de la Lliga Catalana Open de Futbol Flag, que va coronar els Barcelona Pagesos com a campions. Quart títol consecutiu per als barcelonins, que es van imposar als Barcelona Búfals en semifinals (32-25) i van repetir triomf davant dels Barberà Rookies en la gran final (42-33). Els Rookies, en l’altra semifinal, s’havien desfet per 13-27 dels Sant Cugat Pagesos, que acabarien tercers en guanyar els Búfals a la final de consolació (27-32). El jugador dels Barcelona Pagesos Víctor Guerrero es va endur el guardó d’MVP.

*Fotos: Jordi Dols Díez (Catalunya-Madrid Cadet) / FCFA (Pagesos campions)