Derrota de Catalunya davant de Madrid en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Cadet, que va tenir lloc aquest dissabte 17 de juny a la localitat madrilenya d’Alcobendas. El combinat català va caure per 17-0 en un partit molt més igualat del que reflecteix el marcador final. L’equilibri va presidir el matx en tot moment, però els madrilenys van saber aprofitar millor les seves oportunitats en atac per acabar emportant-se la victòria. Madrid, d’aquesta manera, revalida el títol aconseguit l’any 2022, quan també es va imposar a Catalunya per 19-20 en la final que es va jugar a Reus.

El primer quart va acabar amb el 0-0 inicial i va ser en el començament del segon que els madrilenys van inaugurar el marcador, amb una bona passada del «quarterback» Rodrigo Loscertales a Jorge Melero (7-0). La defensa catalana, tot i encaixar aquest cop, va fer un gran partit i va sumar diverses intercepcions, amb Ivan Reina, Raúl González i Joaquim Vilahur de protagonistes, però l’atac no va poder traduir en punts totes aquestes possessions extra. Abans del descans, a més, Madrid va poder ampliar l’avantatge gràcies a un «safety». En una complicada posició de camp, la defensa madrilenya va placar un jugador de Catalunya a la pròpia zona d’anotació per sumar dos punts més (9-0).

En la represa el conjunt català, dirigit per Albert Alonso, no va abaixar els braços en cap moment i va seguir intentant retallar les diferències, oferint una molt bona imatge. Madrid, amb tot, no es va deixar sorprendre i va acabar de sentenciar la final en l’últim quart. Els madrilenys van sumar dos punts més amb un nou «safety» (11-0), en una altra bona acció de la seva defensa, i en el «drive» posterior van ser capaços d’anar consumint el rellotge amb el seu joc terrestre per acabar establint el definitiu 17-0 a només 19 segons del final. Adrián Bermúdez, després de l’assistència d’Iván Escudero, va aconseguir aquest darrer «touchdown» que va certificar la victòria i el títol per a Madrid. El jugador madrileny Pedro Gómez es va endur el guardó d’MVP de la final.

*Fotos: Lola Morales (FEFA) / FCFA