Arran de la inclusió del Futbol Flag com a disciplina olímpica als Jocs de Los Angeles 2028, la Federació Catalana de Futbol Americà (FCFA) posa en marxa el projecte Catalunya Flag Futur, amb la mirada posada en aquest gran esdeveniment i amb la voluntat d’impulsar significativament el nivell del Futbol Flag i del Futbol Americà a Catalunya.

Des del departament de Futbol Flag de la Federació, l’objectiu és implementar un mètode de treball conjunt amb tots els clubs de Catalunya, treballant tots plegats des de la base. Així, no només es formaran entrenadors de les diferents categories per optimitzar el treball als seus respectius clubs de cara a millorar el nivell del nostre esport a Catalunya, sinó que també es pretén identificar i desenvolupar el talent dels jugadors més destacats de casa nostra i poder fer un seguiment de la seva evolució.

Aquest nou projecte arrencarà amb un COMBINE que tindrà lloc aquest diumenge 30 de juny al camp municipal de Bigues i Riells, on estan convocats tots els jugadors/es i entrenadors/es de Futbol Flag catalans. La jornada arrencarà a les 9h del matí. Amb aquesta acció es vol identificar i llistar tots els entrenadors/es i jugadors/es i crear una base de dades que inclogui els millors jugadors de Catalunya, per poder fer un seguiment més exhaustiu de la seva progressió. A més, es farà un treball conjunt amb els entrenadors per implantar la millor preparació física, escalfaments, estiraments i drills de perfeccionament tècnic. Aquestes sessions es gravaran en vídeo i es distribuiran a tots els clubs perquè puguin aplicar-les des de les categories inferiors fins a la categoria Open, amb l’objectiu de créixer a tots els nivells.

Aquest COMBINE consistirà en:

• La convocatòria de tots els entrenadors de tots els clubs que vulguin assistir per explicar el projecte i donar un primer enfocament sobre com creiem que s’haurien de plantejar els entrenaments als respectius clubs de cara a l’objectiu comú que hauria de ser un augment de la competitivitat dels diferents equips. També convocarem voluntaris que ens ajudin a implementar un sistema de preparació física i treball tècnic de flag. Hi haurà una petita xerrada amb els dos coordinadors, tant masculí com femení, per saber quins aspectes del flag coneixen i desconeixen més els entrenadors de cara a seguir desenvolupant el projecte, posant més èmfasi en els aspectes on es detectin més mancances.

• Per als jugadors/es es duran a terme:

  1. Creació d’una base de dades amb una fitxa per a cada jugador/a que assisteixi, per fer un seguiment de la seva evolució.
  2. Proves físiques, on s’anotaran les marques perquè en futures concentracions es puguin comparar amb els inicis i observar la seva progressió
  3. Drills específics de flag, on es practicaran tècniques de diferents exercicis d’atac i defensa per analitzar els DAFO i els aspectes a treballar per assolir els objectius plantejats, tot cercant les últimes tècniques a nivell mundial.
  4. Finalment, es realitzaran scrimmages d’atac i defensa per veure els jugadors/es en acció en mini partits.

Els jugadors i entrenadors que vulguin participar al COMBINE han d’omplir, abans del 27 de juny, el següents formularis i adjuntar l’autorització paterna degudament complimentada en cas de ser menors d’edat. Per qualsevol dubte podeu dirigir-vos per correu electrònic a catalunyaflag@gmail.com. El COMBINE arrencarà

FORMULARIS

Categoria Masculina: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1hAy7vP9BKY26FTn4FiXiv4nXbroQMo778OBSVz5PKcQKIA/viewform?usp=sharing

Categoria Femenina: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzMKvyLauV25DUbAN7QGhNgvquWCjbYMeRjxpZHUwovNKAOA/viewform?usp=sharing

Autorització paterna: https://drive.google.com/file/d/1H_liu6midQROOk2Id3QSJXuPorDBYW34/view?usp=drive_link

*Foto: Jordi Dols Díez

WordPress Video Lightbox Plugin