El camp municipal de Bigues i Riells va viure una gran diada de “football” aquest diumenge 30 de juny amb la celebració del primer “Combine” del nou projecte “Catalunya Flag Futur”. La convocatòria va ser tot un èxit i va aplegar més d’una vuitantena de jugadors i jugadores de totes les edats i categories, que durant més de tres hores van posar a prova les seves habilitats davant de l’staff d’entrenadors de la Federació Catalana de Futbol Americà (FCFA). La iniciativa també va aplegar entrenadors i entrenadores dels diferents clubs catalans, en una primera trobada que tindrà continuïtat en els pròxims mesos.

El projecte “Catalunya Flag Futur” neix arran de la inclusió del Futbol Flag com a disciplina olímpica en els Jocs de Los Angeles 2028 i té l’objectiu de donar un nou impuls al Futbol Flag i també al Futbol Americà a Catalunya. Es vol implementar un mètode de treball conjunt amb tots els clubs del país, coordinant esforços per identificar i desenvolupar el talent dels jugadors/es més destacats de casa nostra i fer un seguiment acurat de la seva evolució. Alhora també es vol treballar conjuntament amb els entrenadors i entrenadores, amb la voluntat de millorar la seva formació.

Aquest primer “Combine” de Bigues i Riells va servir per començar a elaborar una exhaustiva base de dades de tots els jugadors i jugadores, que permetrà anar avaluant la seva progressió tant a nivell tècnic com físic. A més, també es va encetar el treball conjunt amb els entrenadors/es, perquè puguin implantar millores en la preparació física i posar en pràctica nous “drills” de perfeccionament tècnic. Aquesta primera jornada de treball i les següents que vindran s’aniran enregistrant en vídeo i es distribuiran a tots els clubs catalans perquè puguin utilitzar-les en els seus respectius equips.

*Foto: FCFA

WordPress Video Lightbox Plugin