Tot a punt per a les semifinals de la Lliga Catalana Sènior (LCFA). Arriba l’hora de la veritat, amb l’inici dels play-offs, on els quatre millors del curs buscaran aixecar el trofeu de campions. Terrassa Reds i Argentona Bocs obriran el foc el diumenge a Can Boada (13:30h), d’on sortirà el primer finalista. Els dos equips es tornaran a veure les cares després d’enfrontar-se fa tres setmanes en la darrera jornada de la lliga regular. Aleshores els Reds es van imposar per 20-0, per tancar la primera fase invictes (8-0), i ara intentaran repetir triomf per assolir el passi a la gran final. Els Bocs, pel seu cantó, van ser quarts en la lliga regular (5-3 de balanç) i buscaran donar la sorpresa tombant uns egarencs que, fins al moment, s’han mostrat com l’equip més fort de la temporada.

La segona semifinal la protagonitzaran Pagesos i Uroloki, en un derbi barceloní que tindrà lloc el diumenge a les 5 de la tarda al CEM Bon Pastor. Els Pagesos, segons a la primera fase (7-1), volen tornar a la final després de jugar la de 2021, on van caure precisament contra els Uroloki, mentre que els seus rivals intentaran assolir la quarta presència consecutiva en el matx decisiu pel títol. Els Uroloki, vigents sotscampions, van encetar el curs amb dues derrotes (una d’elles contra Pagesos per 20-6), però després van protagonitzar una gran remuntada, amb sis triomfs consecutius, que els va catapultar cap als play-offs com a tercers classificats (6-2).

Terrassa acull dues finals
Les semifinals de la LCFA no seran l’únic plat fort del cap de setmana. El camp de Can Boada, a Terrassa, serà l’escenari diumenge del Campionat de Catalunya Femení de Futbol Flag i de la Final a Quatre de la LCFA Cadet, on coneixerem els campions de les dues competicions. A partir de 2/4 de 10 del matí començarà el Campionat Femení de Flag, amb la participació de tres equips. Terrassa Reds, Barcelona Pageses i Barberà Rookies s’enfrontaran en un triangular que decidirà el nom de les campiones. Pel seu cantó, la LCFA Cadet buscarà guanyador en una Final a Quatre que començarà a 2/4 d’11 amb les dues semifinals. Grizzlys Catalans de Perpinyà, els millors de la fase regular, s’enfrontaran als Pioners de L’Hospitalet, mentre que els amfitrions, els Terrassa Reds, ho faran contra els Argentona Bocs. Els guanyadors d’aquests dos partits es jugaran el títol en la gran final, que començarà una hora més tard (11:30h). Simultàniament se celebrarà el matx pel tercer i el quart lloc.

Les Lligues Catalanes de Futbol Flag Aleví i Benjamí també tornaran a la competició. La Lliga Aleví (Sub-13) viurà la darrera jornada de la lliga regular, que tindrà lloc a la Feixa Llarga (L’Hospitalet de Llobregat) el diumenge a partir de les 4 de la tarda. S’hi jugaran un total de sis partits, que decidiran la classificació final i quins dos equips lluitaran pel títol. Els Badalona Dracs Negre encapçalen la classificació invictes (8-0) i tenen assegurat el bitllet a la final, mentre que la segona plaça encara està en joc, amb L’Hospitalet Pioners (5-3), Dracs Plata (4-4) i ASB Lynx (4-4) com a candidats. Els duels de la darrera jornada seran els següents: Pioners-Rookies, Dracs Negre-ASB Lynx, Terrassa Reds-Dracs Negre, ASB Lynx-Dracs Plata, Dracs Plata-Rookies i Reds-Pioners.

Pel que fa a la Lliga Benjamí (Sub-11), es disputarà la cinquena jornada, penúltima del calendari. La seu seran les instal·lacions esportives de l’American School of Barcelona, a Esplugues de Llobregat, el dissabte a partir de la 1 del migdia, on es jugaran aquests tres duels: ASB Lynx White-Dracs, Dracs-Lynx Blue i Lynx Blue-Lynx White. La classificació l’encapçalen els ASB Lynx White (6-0), per davant dels Badalona Dracs (5-1), els Lynx Blue (1-5) i els Terrassa Reds (1-7).

Per últim, el diumenge es farà a Lliçà de Vall una nova prova puntuable del Circuit Català de Futbol Flag Open, organitzada pels Panthers.

Foto: @MyOwnViewBcn (Uroloki vs Pagesos lliga regular). 

WordPress Video Lightbox Plugin