Tercer títol de la Lliga Catalana Júnior per als Terrassa Reds. Els egarencs es van proclamar campions en derrotar per 34-12 els Pioners de L’Hospitalet en la gran final, que es va disputar al Municipal de Montigalà (Badalona). El matx va ser molt igualat en el primer temps (6-6 al descans), però en la represa els Reds van acabar imposant la seva llei sota el lideratge del «quarterback» Bernat Cusidó, que va sumar tres «touchdowns» i va ser escollit MVP de la final.

Els Pioners van plantar cara fins al descans i van ser els primers en inaugurar el marcador, amb una gran passada de la «quarterback» Vicky Valverde al receptor Raül González (0-6). Els de L’Hospitalet van tancar el primer quart per davant en el marcador i van saber mantenir aquest curt avantatge fins a les acaballes del segon parcial, on els Reds van assolir l’empat. Una espectacular cursa de Marc Mesa va establir el 6-6 amb el qual es va arribar al descans.

La final es va decantar en el tercer quart, on els Reds van sumar tres «touchdowns» seguits i van agafar un avantatge que ja va ser definitiu. Bernat Cusidó, en una jugada personal de carrera, va començar a cimentar el triomf egarenc, i ell mateix, exercint tasques defensives, va ampliar l’avantatge amb una intercepció retornada per a «touchdown» (19-6). Els Pioners van intentar refer-se d’aquests dos cops consecutius, però van encaixar un nou revés que ja els va deixar fora de combat. Una nova intercepció, aquest cop aconseguida per Izan Valero, va suposar un nou «touchdown» al marcador dels Reds (26-6).

En l’últim període, amb el partit dat i beneït, els Reds encara van seguir ampliant les diferències amb Bernat Cusidó de protagonista. Els egarencs, a més, van sumar la conversió de dos punts, aconseguida per Josep Valls (34-6). Els Pioners, malgrat saber que la final se’ls havia escapat, no van abaixar els braços i en els darrers instants van establir el definitiu 34-12 amb una altra gran passada de Vicky Valverde a Adam Gutiérrez.

*Fotos: Jordi Creixell (FCFA)