El Clínic FCFA 2022, organitzat en col·laboració amb Campaments L’Arcada i amb el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i l’Ajuntament de Badalona, va tornar amb força, reunint més de 150 esportistes al Municipal de Montigalà (Badalona).

Després del parèntesi del 2021, obligat per la pandèmia, la jornada de tecnificació ha pogut tornar enguany al calendari i va ser novament un èxit de participació. Els més joves van poder gaudir d’una diada inoblidable, aprenent del mestratge dels millors tècnics de casa nostra i també de figures internacionals que un any més van voler compartir els seus coneixements i experiències.

Enguany els convidats van ser els entrenadors nord-americans Andre Dobson, entrenador principal de la Faith Christian Academy (Florida); Scott Metcalf, entrenador de receptors de la High School de Glendale (Missouri); Sam Knopik, “head coach” de la Pembroke High School (Massachusetts); i Greg Smith, coordinador ofensiu de la Blue Spring South High School (Missouri). A més, el Clínic també va comptar amb la participació de dues jugadores de Futbol Flag de l’Evangel University de Missouri, Julia LaRue i Makenzie Lester.

La jornada es va dividir en dues sessions, una primera dedicada al Futbol Americà, per a les categories Júnior, Cadet i Infantil, i una segona adreçada al Futbol Flag. A més, l’staff de la Selecció Catalana Cadet (U17) va aprofitar el Clínic FCFA per dur a terme tasques d’scouting de cara a conformar l’equip. Aquesta temporada, i en previsió que la pandèmia de la Covid sembla que ho permetrà, des de la FCFA s’està treballant per poder celebrar un partit internacional o participar en algun campionat a la post-temporada.

L’accés al Municipal de Montigalà era lliure i obert a tothom i això va fer que molts aficionats i tècnics s’acostessin també a la instal·lació per gaudir de la jornada. El Clínic, a més, també va rebre la visita de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i del president de la Federació Espanyola de Futbol Americà (FEFA), José Luis Soler.

Rookies i PIoners no afluixen a la LCFA Júnior
A banda del Clínic FCFA, la Lliga Catalana Júnior va disputar la seva cinquena jornada i els Barberà Rookies i els Pioners de l’Hospitalet continuen invictes al capdavant de la classificació. Els Rookies (5-0) van vèncer al camp dels Badalona Dracs per 13-28, en un partit que ja tenien encarrilat a la mitja part (7-26). Eric Gracia (2 TD i una conversió de dos punts) va liderar la victòria dels de Barberà del Vallès, on també van anotar Lucas Bermúdez i Marc Barcos. Eloi Soler i Bhupathi Raju Shaurya van fer els dos «touchdowns» dels Dracs.

Els Pioners, pel seu cantó, van imposar-se a casa dels Terrassa Reds per 18-40 i amb un balanç de 4-0 ocupen la segona plaça. Daniel Enrique Palma (3 TD), Brian Steven Paredes (2 TD) i Izan Collado (1 TD) van ser els anotadors dels Pioners, que al descans ja manaven per 12-26. Els tres “touchdowns” dels Reds, que tot i la derrota van fer un bon partit, els van sumar Mario Ruiz, Marc Moreno i Jordi Eder Ferrando.

A Reus, els Imperials van sumar el segon triomf del curs en imposar-se als Barcelona Uroloki per 26-6. Partit igualat que es va decantar al segon temps, després que al descans el resultat era de 12-6. Aleix Armengol, Joel Cabré, Ivan Martínez i Víctor Homs van sumar els 4 «touchdowns» dels Imperials, mentre que l’única anotació dels Uroloki la va aconseguir Robert Mcaulay.

Per últim, el partit entre els Barcelona Búfals i els Argentona Bocs, que també s’havia de disputar aquest cap de setmana, es va ajornar a última hora i es jugarà el 26 de març.

Definida la Final a 4 del Campionat Open de Futbol Flag
Bigues i Riells també va ser l’escenari dels Wild Cards del Campionat de Catalunya Open de Futbol Flag, que van decidir els dos darrers bitllets per a la Final a 4 que es disputarà el dissabte 5 de març. Bigues i Riells Scorpions i Barcelona Uroloki White van ser els triomfadors i es jugaran el títol amb Barcelona Búfals i Barcelona Pagesos.

⬇ FINAL A QUATRE ⬇
Barcelona Pagesos 🆚 Barcelona Uroloki White
Barcelona Búfals 🆚 Bigues i Riells Scorpions

📅 Dissabte 5 de març
🏟️ Bigues i Riells
⌚ 19:15h

Fotos: FCFA / Ignasi Cusidó (Reds-Pioners Júnior)

WordPress Video Lightbox Plugin