La XXXVI Lliga Catalana de Futbol Americà va començar amb bon peu per a Castell Platja d’Aro Ducs, Riudoms Rebels, Argentona Bocs i Barberà Rookies, que van sumar el triomf en la jornada inaugural. Els primers líders de la competició són els Ducs, que van aconseguir la victòria més àmplia en derrotar els Lliçà de Vall Panthers per 26-0. Tot i la diferència final, però, els empordanesos no van poder sentenciar el matx fins a la segona part, davant d’uns Panthers que van plantar cara (7-0 al descans). Eloi Llorente, Diego Alejandro Bárcenas, Víctor Ramos i Alexandru Petru van ser els autors dels 4 «touchdowns» dels Ducs, que arrenquen el curs amb força.

Els Riudoms Rebels, pel seu cantó, van assolir l’única victòria visitant en guanyar al camp dels Barcelona Uroloki per 0-15. Els del Baix Camp van sorprendre els barcelonins, semifinalistes el curs passat, i enceten la lliga amb bones sensacions. El corredor colombià Daniel Montoya i el receptor Alexandre Balaguer van ser els autors dels dos «touchdowns» del matx.

Els Argentona Bocs debutaven a casa i també van estrenar-se amb victòria, imposant-se a uns combatius Reus Imperials per 37-15. Marc Mesa (2), Ricard Homs, Toni Masia i Ivan Fernández van anotar els cinc «touchdowns» del conjunt d’Argentona, que enguany vol tornar a disputar els play-off (la temporada passada va caure en semifinals). Martí Gramona i Thomas Anessiadis van sumar els dos «touchdowns» dels Imperials, que també van aconseguir un «field-goal» transformat per l’irlandès Conor Tait.

Per últim, el triomf més ajustat de la primera jornada el van protagonitzar els Barberà Rookies. Els vallesans, que aquest curs tornen a la LCFA, van vèncer els Barcelona Búfals per 6-2. Un únic «touchdown» de Víctor Aracil va acabar decantant la balança davant d’uns Búfals que només van poder sumar dos punts mitjançant un «safety».

Foto: David Carballal (Uroloki vs Rebels)

WordPress Video Lightbox Plugin