La 31a edició de la Copa Catalana de Futbol Americà ja té finalistes. Com ja va succeir l’any passat, els Badalona Dracs i els Pioners de L’Hospitalet es jugaran el títol en la gran final, que tindrà lloc el dissabte 2 de desembre a Badalona. Els Dracs, vigents campions, no van tenir problemes per obtenir la classificació davant dels Terrassa Reds, als que van derrotar en semifinals per un clar 44-0. Els badalonins van imposar el seu joc i al descans ja manaven per 27-0. El «quarterback» dels Dracs, Sergi Gonzalo, va ser un dels jugadors més destacats del matx, llançant quatre passades de «touchdown» a Eric Ladero (2), Borja Vilanova i Albert González, mentre que Joel Jiménez va sumar dues anotacions de carrera. Sergi Güibas, amb un «field-goal», va arrodonir el triomf dels Dracs, que a la final tindran l’oportunitat de conquerir el seu 13è títol de la Copa Catalana, que seria el 12è consecutiu.

En l’altra semifinal, els Pioners també van fer valer el factor camp i van imposar-se als Barcelona Pagesos per 20-0. Oriol Adrià, amb una gran cursa, va inaugurar el marcador per al conjunt de L’Hospitalet, que abans del descans va poder ampliar el seu avantatge amb un nou «touchdown» transformat per Pablo Gómez després d’una molt bona assistència del «quarterback» Álvaro Canals. Els Pagesos van intentar capgirar la situació en la represa, però no se’n van sortir. El marcador no es va moure en el tercer quart i, en l’últim, els Pioners van establir el definitiu 20-0 amb una intercepció d’Adrián Figueroa, que va retornar la pilota fins la zona d’anotació rival. Els de L’Hospitalet repetiran presència en la final amb l’objectiu d’aixecar la seva novena Copa Catalana i trencar l’hegemonia dels Dracs en aquesta competició.

D’altra banda, aquest cap de setmana també es va disputar la segona jornada de la Copa Catalana Aleví de Futbol Flag, que es va jugar a Argentona. Els Badalona Dracs Plata i els Barberà Rookies en van ser els triomfadors, aconseguint el ple de victòries. Els badalonins es mantenen invictes (4-0) i encapçalen la classificació per davant dels Rookies i els Terrassa Reds, que tenen un balanç de 3-1.

*Foto: Jordi Dols Díez (semifinal Pioners-Pagesos)

WordPress Video Lightbox Plugin