Els Barcelona Búfals es van proclamar campions de la 34a edició de la Lliga Catalana de Futbol Americà (LCFA) en vèncer els Barcelona Uroloki en la gran final del torneig, que va tenir lloc al CEM Júpiter amb un gran ambient a les graderies, plenes de gom a gom per gaudir de la gran festa del futbol americà català. El duel va ser espectacular i no es va decidir fins als últims segons, quan un “field goal” transformat per Jordi Roca, que en va sumar tres durant el matx i es va endur el guardó d’MVP, va acabar donant el triomf per un sol punt al conjunt que entrena Nordi Ben Moussa (21-22). Primer títol de la història per als Búfals, que aconsegueixen trencar l’hegemonia dels Uroloki, campions de les últimes dues edicions.

La final va tenir de tot i va poder caure del cantó dels dos equips, que van protagonitzar un esplèndid partit, amb constants intercanvis de cops. El primer va arribar tot just començar el matx. En el “kickoff” inicial els Uroloki es van avançar en el marcador amb un espectacular retorn de Guillem Visent, que va creuar tot el camp per plantar-se a la zona d’anotació rival (7-0). Els vigents campions començaven fort, però els Búfals no es van arronsar. Tot el contrari. Van respondre amb una espectacular passada de “touchdown” del QB Roger Navas a Toni Millán per empatar el duel (7-7). El ritme era trepidant i abans de tancar el primer quart el QB Marco Antonio Duran Quezada va connectar amb Steven Young per posar novament per davant els Uroloki (14-7).

El primer “field goal” de Jordi Roca va retallar diferències per als Búfals (14-10) en l’inici d’un segon quart on la defensa dels homes de Nordi Ben Moussa va ser clau, aturant tots els atacs dels Uroloki i recuperant una pilota amb un “fumble” quan semblava que els homes d’Aingeru Duarte podrien ampliar l’avantatge. Aquesta acció va acabar amb tres punts més al sarró dels Búfals. Una passada profunda de Roger Navas a Toni Millán els va situar en distància de “field goal” i Jordi Roca no va perdonar (14-13 al descans).

En la represa els Uroloki van disposar de la primera possessió i la van aprofitar per tornar a obrir forat en el marcador, amb la connexió entre Marco Antonio Duran Quezada i Guillem Visent (21-13), però els Búfals s’hi van tornar amb una altra gran passada de Roger Navas a Toni Millán (21-19). El matx no tenia amo i un nou “fumble” recuperat per la defensa dels de Nordi Ben Moussa va donar la primera oportunitat a Búfals per capgirar el marcador només començar l’últim quart. En aquesta ocasió, però, el xut llunyà de Jordi Roca no va reeixir.

Els instants finals van ser d’infart i amb poc menys de 3 minuts al rellotge Jordi Roca va tornar a fallar un altre intent de “field goal”. Uroloki tenien de nou la possessió i semblava que la final ja era seva, però no va ser així. La defensa de Búfals va forçar el “punt” i els de Nordi Ben Moussa va tenir una darrera oportunitat que els va acabar donant la victòria. A la tercera Jordi Roca no va fallar i a cinc segons del final va fer esclatar l’eufòria d’uns Búfals que, després de dos sotscampionats (1988 i 2002), van poder aixecar la copa de campions.