Aquest passat cap de setmana hem conegut quines seran les últimes finals de la temporada a les competicions de Futbol Americà de la FCFA: la de la Lliga Catalana Sènior de 7 vs 7 i la de la Copa Catalana Júnior. A la primera, es va disputar la jornada final de la fase regular, i els dos millors classificats han acabat sent Legends i L’Hospitalet Pioners, que es veuran les cares a la Gran Final. A la Copa Júnior es van disputar les semifinals, amb victòries d’Argentona Bocs i Barberà Rookies, els dos conjunts que es disputaran el títol.

Dissabte es va jugar a la Feixa Llarga de L’Hospitalet el duel entre Pioners i Vilafranca Eagles. Els del Penedès encara tenien opcions de ser segons i disputar la Gran Final de la LCFA Sènior 7vs7, contra Legends, campions de la fase regular. Havien de vèncer i fer-ho per més de 28 punts per tal de superar l’average amb els Pioners; però no van tenir opció en un duel molt igualat que va caure del bàndol dels locals per 26-20. Els Eagles han anat de menys a més en aquesta temporada i van vendre cara la derrota en aquesta jornada final, arribant als minuts finals de l’encontre amb empat a 20. Però un TD del Pioner David Ardèvol va sentenciar definitivament l’accés del seu equip a la Gran Final del campionat on intentaran guanyar per primer cop als Legends, equips que arriba a la cita pel títol com a invicte.

Diumenge es van jugar les semifinals de la Copa Catalana Júnior i primer ho van fer Barberà Rookies i Terrassa Reds. El xoc es va disputar a Can Boada (Terrassa) degut a les obres de reforma al camp dels Rookies, que malgrat no gaudir del factor camp es va fer amb el triomf per 24-12. Els Reds havien après la lliçó de les dues derrotes patides a la LNFA contra els seus veïns comarcals i van marxar al descans amb una victòria parcial 0-6. Al tercer quart va arribar la reacció dels Rookies que van ser capaços d’anotar tres TD que deixaven el marcador 18-6 a falta del parcial definitiu. Restaven 3 minuts pel final quan el terrassenc Dani Colomer tornava a creuar la zona rival per situar als vermells a una anotació, 18-12. Però els de Barberà van sentenciar a l’últim drive, gràcies al Touchdown de Munyang Darboe.

Menys problemes van tenir els Argentona Bocs per imposar-se als Barcelona Pagesos al Municipal Raül Paloma de la població del Maresme. El resultat final de 35-6 reflecteix la superioritat dels locals que ja vencien a la mitja part per 28-0. Quan els Bocs ja havien anotat el 5è TD de la tarda, va arribar el de l’honor dels Pagesos, a falta de 30 segons, per concloure de millor manera la temporada dels barcelonins a la competició Júnior.

Bocs i Rookies jugaran la Gran Final del torneig, complint amb els pronòstics ja que tots dos van ser els millors conjunts catalans a la LNFA. Van acabar amb idèntic rècord 5-1, però els Bocs van guanyar el duel directe entre ells per 0-19 a Barberà del Vallès i per això és el cap de sèrie número 1 en aquesta Copa Catalana Júnior de Futbol Americà que es resoldrà el diumenge 20 de juny.

LCFA SÈNIOR 7 vs 7 – J6
PIONERS-EAGLES 26-20

CCFA JÚNIOR – SEMIFINALS
ROOKIES-REDS 24-12
BOCS-PAGESOS 35-6

WordPress Video Lightbox Plugin