La temporada 2020/2021 ja és història. La campanya més difícil des de la fundació de la Federació Catalana de Futbol ha acabat sent un èxit, tot i les dificultats que hi havia, i les que podien sorgir, quan es va decidir reprendre les competicions després d’haver-se cancel·lat la temporada passada al març del 2020 per la pandèmia de la Covid-19.

Tots els tornejos s’han pogut completar i s’ha acabat amb espectadors a les grades; s’han superat totes les expectatives en aquesta gran temporada que ha conclòs amb els títols aconseguits pels Legends a la LCFA Sènior 7 vs 7 i pels Barberà Rookies a la Copa Catalana Júnior, que van superar a les Gran Finals als Pioners de L’Hospitalet i als Argentona Bocs, respectivament.

Els Legends van fer bons els pronòstics i diumenge al migdia van vèncer als Pioners per 52-12, completant així una temporada perfecta en la que els de Santa Coloma de Cervelló han guanyat tots els partits que han disputat. Brillant temporada dels homes de Sergi Díaz, Xexi, el tècnic que ha portat a al conjunt del Baix Llobregat a aixecar el títol en aquesta competició de Futbol Americà amb 7 jugadors per equip. Els Pioners van plantar cara al primer quart però al descans el resultat ja era de 39-12 per als Legends, que jugaven al seu camp, el Municipal Eusebi Güell, per haver estat campions de la primera fase.

LCFA SÈNIOR 7 vs 7 – GRAN FINAL: LEGENDS-PIONERS 52-12

El lliurament de premis va estar presidit per l’Alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Jordi Bartolomé, i la regidora d’esports Jèssica Múñoz. A banda dels trofeus per als equips finalistes, es va lliurar el reconeixement MVP, el millor jugador del partit, al Legend Juan Puertas.

L’aparent sorpresa va arribar a la tarda del diumenge, a la Gran Final de la Copa Catalana Júnior. Tot i que els Bocs tenien el factor camp a favor, disputant-se l’encontre al Municipal Raúl Paloma d’Argentona, van ser els Barberà Rookies qui es van fer amb el títol, guanyant per un clar 0-22. Tots dos equips havien acabat colíders a la LNFA, amb rècord 5-1, però els del Maresme van guanyar el desemptar perquè havien vençut 0-19 en el duel entre els dos equips a Barberà del Vallès. Aquest cop els vallesans es van prendre la revenja gràcies a un gran treball defensiu que va deixar els Bocs, una de les millors ofensives júniors del país, sense anotar. Al descans, el 0-14 favorable a Rookies ja feia presagiar que el campionat se l’emportarien els visitants, liderats per un estel·lar Eric Gracia, que acabaria sent reconegut com el MVP de la Final. A falta d’un minut per a la conclusió del partit, un TD del barberenc Alex Pacheco i la posterior conversió de 2 punts d’Eric Gracia van servir per establir el definitiu 0-22.

CCFA JÚNIOR – GRAN FINAL: BOCS-ROOKIES 0-22

WordPress Video Lightbox Plugin